Yangın bugün öğle saatlerinde Sakabaşı Mahallesi 881. sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir evin 1’nci katında meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, iki kardeş evde Hüseyin E. ile Medine Gül H. evin içerisinde oyun oynadığı sırada henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.  Yangın esnasında anne Feride Ü ve biri 6 aylık Medine Gül H. ile ağabeyi Hüseyin E., alevlerin arasında kalarak çığlık atmaya başladı. Evden dumanların ve çığlıkların yükseldiğini gören çevredeki bir vatandaş odanın pencere demirlerini kırıp, alevlerin yükseldiği odaya girerek iki çocuğu ve annesini evden dışarı çıkarttı.
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası ev tamamen söndürülürken, odada bulunan eşyalar tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.
 Sağlık ekiplerince çevredeki özel bir hastaneye kaldırılan iki çocuk tedavi altına alındı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar olan çocuklardan Medine Gül H.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlatıldı.