Karaman'da 300 polis ile son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 10'u kadın 41 kişi gözaltına alındı. Öte yandan operasyonda ele geçirilen malzemeler Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

Edinilen bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte uyuşturucu satışı yapanlara yönelik sabaha karşı operasyon düzenledi. Konya'dan özel harekat polisinin de aralarında bulunduğu 300 polisin katıldığı operasyonda, kapılar koç boynuzlarıyla kırılıp içeriyi girildi. Düzenlenen operasyonda, 10’u kadın 41 kişi evlerinde gözaltına alındı.


Yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin uyuşturucu madde ticareti, uyuşturucu madde kullanımına yer temin etme, küçük yaştaki çocukları uyuşturucu madde kullanmaya alıştırma, silah ticareti, örgütten ayrılmak isteyen şahıslara zorla alıkoyarak darp etme, işkence yaptıkları, kişilerin hürriyetini kısıtlama, iş yeri ve ikamet kurşunlama, silahla yaralama, kişilerin mahrem örüntülerini gizli kamerayla çekerek suç örgütü adına uyuşturucu sattırdıkları, fuhuş yaptırma amaçlı tehdit ve şantaj amaçlı kullandıkları, özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri tespit edildi. 
Ekiplerin eş zamanlı olarak ikametlerde yaptıkları aramalarda da 5 adet tabanca, 5 adet tüfek,7 adet 6136 sayılı kanun kapsamında bıçak, 102 adet mermi, 23 adet kartuş, 450 adet uyuşturucu hap, 25 gr esrar, 13 gr metamfetamin, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polis, firari olan 2 kişinin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.