Olay 24 Temmuz Cumartesi günü Çeltek Mahallesinde bulunan Emir Musa Parkı’nda yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, iki komşu arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşanarak kavga çıktı. Diğer aile bireylerinin de karıştığı sopalı silahlı kavgada Mustafa Aktaş, Zeki Tayyip T. Zekeriya A., Dursun R., Rasim A., Gülhan K. ve Fatma K., darp sonucu ve tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. İhbar üzerine kavganın yaşandığı parka çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kaldırıldıkları Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Mustafa Aktaş (30) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BİRİ CEZAEVİNE, DİĞERİ TOPRAĞA GİRDİ

Polis ekipleri, kavgaya karışan ve tüfekle ateş ettiği ileri sürülen M.A. isimli kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyette sorguya alınan M.A., burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Hâkim karşısına çıkan cinayet zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer yandan cinayete kurban giden Mustafa Aktaş’ın cenazesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınarak Ahmet Yesevi Camisi’ne getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından Aktaş’ın cenazesi şehir mezarlığında toprağa verildi.