Karaman'da akşam saatlerinde bir bisküvi fabrikasında çıkan yangın ile ilgili söndürülme çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yangının meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulunarak son durum hakkında bildi verdi.

"İÇERİDE HİÇ BİR İŞÇİ VE YARALI YOK"
Yangının çıkış sebebinin henüz daha belli olmadığını ifade eden Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yangın sırasında içeride de hiç bir işçinin olmadığını ve yaralı kimsenin bulunmadığını söyledi.
Vali Işık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bildiğiniz üzere akşam geç saatlerde saat yaklaşık 9 gibi yangın ihbarını aldık. Azra Bisküvi ’de. Olay yerine Karaman itfaiyesinden, İl Özel İdaresi ve İlçe Belediyelerimizden olay yerine kısa sürede intikal ettiler. Konya Büyükşehir Belediyesi ile komşu ilçemiz Ereğli ilçesine ait itfaiye araçları da yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere buraya geldiler. Ve müdahalelerini yapıyorlar. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tabii ki yangında özellikle yağ olarak hammaddelerin bulunmuş olması bu yangının devam etmesine neden oldu. Şu anda söndürme faaliyetleri devam ediyor. İnşallah kısa sürede söndürülecektir.
Yangının çıkış sebebi şu anda belli değil. Şu anda itfaiyemiz o yönde bir çalışma yapmadı. O çalışmayı yaptıktan sonra net bir bilgiye ulaşacağız. Şu anda içeride hiçbir işçi ve yaralı yok."