Karaman’da hasta taşıyan ambulansın kavşakta yolcu minibüsü ve seyyar satıcıyla çarpıştıktan sonra devrilmesi sonucu 1’i ağır 10 kişi yaralanırken, ambulans ile minibüsün arasında kalan seyyar satıcının bacağı koptu.

Kaza, sata 09.55 sıralarında Hamidiye Mahallesi yeni adliye kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evde sağlık hizmet biriminde görev yapan ve hastaneye hasta götürmekte olan Recep B. yönetimindeki 70 FN 172 plakalı ambulans ile İbrahim H. idaresindeki 70 M 0195 plakalı yolcu minibüsü kavşakta çarpıştı. Kazada ambulans ile minibüsün arasında kalan seyyar satıcı arabası ise orta refüje fırladı. Kazada ambulansta bulunan 5 kişi ve minibüste 4 yolcu ile seyyar satıcı yaralandı. Yaşanan kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sev edildi. Can pazarının yaşandığı kazada yaralılar ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

“Kazada 1’i ağır 10 yaralı var”
Olayı duyarak kaza yerine gelen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ta kurtarma çalışmalarını yakından takip etti. Vali Işık, daha sonra İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ile birlikte hastaneye gitti. Burada tedavileri devam eden yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Işık, yaralıların durumları hakkında da İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun dan bilgiler aldı.
Hastane çıkışında kazayla ilgili gazetecilere bilgi veren Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Ambulans ile minibüsün adliye kavşağında çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan birisinin durumu ağır. Diğer yaralılarda ise vücutlarının değişik bölgelerinde kırıklar mevcut. Hayati tehlikeleri yok. Hastanemizde her türlü müdahale yapılıyor. Ekiplerimiz anında kazaya müdahale yaptılar ve şuan için bir sıkıntı yok. “dedi.