Karamanlı pazarcı, hayatında hiç kullanmadığı alkolden ehliyetine el konulmasının şokunu ve üzüntüsünü yaşıyor.
2 çocuk babası 39 yaşındaki Arif Çaltı, kamyonetiyle Karaman’dan Mersin’e sebze almaya giderken, Mut ilçesinde polis uygulamasına girdi. Yapılan alkol testinde Çaltı’da, 0.28 promil alkol çıkması nedeniyle ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

“Bana alkol alıp almadığım sorulunca şaka yapılıyor sandım”
Karaman’da 10 yıldır pazarcılık yaptığını söyleyen Arif Çaltı, “9 gün öce Karaman’dan Mersin’e sebze almaya giderken, Mut’ta polis çevirmesine girdim. Kanunlara saygılı birisi olduğum için her türlü belgem tamdı. Korkusuzca kendimden emin bir şekilde uygulamaya noktasına yanaştım. Uygulama yapan polisler evraklarımı kontrol ettikten sonra alkol metreyi üflememi söylediler ben de üfledim. Daha sonra polisler bana alkol alıp almadığımı sorduklarında şaka yapıyorlar sandım. Daha sonra bana 0.28 promil alkollü olduğumu ve ehliyetime el koyacaklarını söylediklerinde adeta şok oldum” dedi.


Polislere alkolü bırakın ben hayatımda sigara bile kullanmadığını anlattığını ifade eden Çaltı, “Zorda kalmadığım zaman tekel bayinin bile önünden geçmem dedim. Bunun üzerine kendilerine yalvararak, bu benim ekmek teknem. Pazara çıkamazsam çocuklarımın rızkını karşılayamam diye kendilerine yalvardım. Bana çok kendinden eminsen devlet hastanesine giderek kan testi yaptırmamı ve eğer alkol çıkmaz ise yarında ehliyetimi alabileceğimi söylediler. Ben de hastaneye gittim, orada bana polisten yazı olmadığı taktirde kan testi yapamayacaklarını ifade ettiler. Bunun üzerine ben de Mut Polis Merkezine gittim. Burada bana 1 promilin altındakilere biz yazı veremeyiz diyerek gönderdiler. Şimdi ben ne yapayım. Ben devletimize saygılı birisiyim. Şuan benim 6 aylığına ekmeğim elimden alındı. Kendimi kanıtlayabileceğim hiçbir şey bırakmadılar bana. Bu yüzden uykularım kaçtı uyuyamıyorum. Dudağım dahi uçukladı. Alkol yüzünden ekmeğimin elimden alınmasını kendime konduramıyorum. Ben bu yaşıma kadar alkol kullanmadım. Yetkililerin bana yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.