Çiftçiler hasatla birlikte ürünlerini en iyi fiyata satıp, yıl boyu alın teri ve el emeğiyle yetiştirdikleri ürünleri pazarlayarak, bir yandan borçlarını ödeyip, bir yandan düğün derneklerini yapma, diğer taraftan da yeni ürünleri için girdi sağlamaya çalışırken, hasat döneminde mantar gibi artış gösteren dolandırıcılara karşı Dikkatli olalım.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Nohut, Fasulye hasadı yoğun bir şekilde devam ederken, Elma Ve Mısır hasat döneminin yaklaştığını belirtirken ürünlerin toptan pazarlanması noktasında kendilerine tüccar görüntüsü veren dolandırıcıların ortaya çıktığına dikkat çekerek, üreticileri bu türlü kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Muğlu, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: Üreticilerimiz bu konuda çok dikkatli olmak zorunda oldukları gibi, kendilerine alıcı kılığında gelenlerden vergi levhası, şirketin ticari sicil gazetesinde yer alıp almadığı, ticaret odasında kayıtlı olup olmadığını araştırmaları ve her şeyden emin olduktan sonra ürünlerini pazarlamaları gerekiyor. Kendilerine tüccar olduğunu belirterek gelen kişi zaten yalan söylüyorsa ve amacı çiftçiyi dolandırmaksa, bu araştırmadan çekinip ortadan kaybolacaktır. Bizim iyi niyetle alışveriş eden tüccarlara sözümüz yok, fakat çiftçiyi dolandırmak adına tüccar kimliğine bürünenler, hem üretici, hem de gerçek tüccarları mağdur edemesin diye bu önemli uyarıyı yapmakta yarar görüyoruz. Çiftçimizin bir yıl boyunca büyük emek, fedakarlık ve sıkıntı içinde yetiştirdiği ürünlerin dolandırıcıların eline geçmemesi ve bu işten haksız kazanç sağlamamaları için çiftçimizin çok dikkatli hareket etmesi gerekiyor.

Muğlu, çiftçilerimiz şüphelendikleri durumda mutlaka kolluk kuvvetlerine haber versinler dedi.