Karaman'dan Elazığ depreminin hemen ardından yola çıkan ve bölgeye ilk ulaşanlar arasında bulunan Karaman UMKE ve 112 ekiplerine Kurşun teşekkür belgesi verdi. Kurşun gönüllüler ordusuna teşekkür ederek bir daha böylesi bir afetin yaşanmamasını temenni etti.

Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, 24 Ocak gecesi Elazığ'da meydana gelen depremin ardından gece apar topar bölgeye giden gönüllü Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibini makamında ağırladı. UMKE ekbinin tamamen gönüllülerden oluştuğunu vurgulayan Kurşun; “Bizler sağlık personelleri olarak insanların hayatını kurtarmak için yetiştirildik. Devletimizn bizlere verdiği imkanıda her zaman için bu milletimiz için kullanmaya gayret ettik. 24 Ocak gecesi ülkemizi derinden yaralayan Elazığ depreminin ardından siz gönüllü sağlık personelleri ilk fitili ateşleyerek bölgeye gittiniz. Ben sizin bu fedakar ve insani davranışınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun gönüllü olarak deprem bölgesine giden ve orada fedakarca çalışan sağlık personellerine hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.