Kılbasan İlkokulu Müdürü Cihat Pınarcı ve beraberindekiler İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt’u ziyaret ederek çiçeği burnunda dergiyi takdim etti.

Okul Müdür Yardımcısı Ercüment Ekrem Ermut, Sınıf Öğretmeni Mustafa Ünal, Okulöncesi Öğretmeni Ayşe Maviş, Yabancı Dil Öğretmeni Meryem Çalık’ın da eşlik ettiği ziyarette, Kılbasan İlkokulu Müdürü Cihat Pınarcı dergiye ilişkin İl Müdürü Abdurrahman Kurt’a bilgiler verdi.

“Bir ilki başarmak, bir ilki yapmak adına yola çıktık”

Cihat Pınarcı, “Bir ilki başarmak, bir ilki yapmak adına yola çıktık. Kılbasan İlkokulu olarak  "Karadağ'ın Göz Nuru Kılbasan" adını verdiğimiz eğitim ve kültür dergimizin ilk sayısı çıktı. İki idareci, yedi öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun ve heyecanlı çalışması ile ortaya güzel bir dergi koymuş olmanın sevincini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Derginin okur kitlesinin eğitimciler ve öğrencilerin yanı sıra bir köy okulu dergisi olması sebebiyle dergiyi Kılbasan halkına da hitap edebilecek şekilde hazırladıklarının altını çizen Cihat Pınarcı, “Eğitim öğretime dair okurların istifade edebileceği yazılara da yer verdik, Kılbasanlı hemşehrilerimize nostalji yaşatacak yazı ve fotoğrafları da dergimizde bolca kullanmaya özen gösterdik. Dergiyi eline alan bir kişi köklü bir okul olan Kılbasan İlkokulunu, Kılbasan'ı ve Karadağ’ı oturduğu yerden keşfe çıkabilecek. Dergimizde yer alan eserlerin hepsi Kılbasan İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve Kılbasanlı yazar ve şairlerimize aittir. Umuda açtığımız yelkende yükümüzü hafifleten, yolculuğumuza eşlik eden başta kıymetli İl Milli Eğitim Müdürümüz Abdurrahman Kurt'a, öğretmenlerime, öğrencilerime ve dergimize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“Birlikte yapılan çalışmalar içerisinde en kalıcı olanlardan biri de söz uçar yazı kalır misali okul dergileridir.”

Kılbasan İlkokulunun öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan dergisini inceleyen İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, okul yönetimini, öğretmeleri ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başladı. Kurt, okullarda hayata geçirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ve öğrencilerin işbirliği ile ortaya çıkan ürünlerin değerli olduğunu ifade etti. Kurt, “Okulda birlikte yapılan çalışmalar içerisinde en kalıcı olanlardan biri de söz uçar yazı kalır misali okul dergileridir. Geçmişin izlerini taşıyan derginizin velilerle kaynaşmayı sağlayacak bir köprü niteliği taşıması da ayrı bir güzellik olmuş. Derginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, yayın hayatınızın uzun soluklu olması dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.