Yunus Emre Konferans salonunda gerçekleşen kongreye İYİ Parti İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İYİ Parti Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Cumhuriyet İl ve İlçe Başkanları, Saadet Partisi İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığı seçimleri yapıldı.

Koronavirüs nedeniyle kongrenin kısa süreceğini betirten İYİ Parti İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, “ Değerli yol arkladaşlarım, bugüne kadar partimize hizmet eden değerli merkez ilçe yöneticilerimiz. Bundan sonra görev alacak Merkez İlçe Başkanı ve yöneticilerimiz. Bugüne kadar hizmeti geçenlere şahsım, genel merkezimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak olan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

Yakın zamanda İdlib’de şehit olan Kahraman Mehmetçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu burada anlaymaya başlarsak sanırım saatler alır. Ama ben şunları söyleyebilirim. Ülkem iyiliğe aç, ülkem iyiliğe mehtaç, ülkem iyi insanların yönetimini istiyor Ülkem artık ayrışma ve kutuplaşma istemiyor. Bizler öncelikle Karamanımız ve ülkemiz adına sayın genel başkanımız Meral Akşeneri’in liderliğinde elimizden gelenlerin fazlasını yapmak için siyasete devam edeceğiz. Kim ne derse desin, kim ne iftira atarsa atsın, Şeyh Edebali'nin dediği gibi, Sen seni bil; ömrünce bu yeter sana. Şeyh Edebali yine der ki; Ey oğul, Sabretmesini bil. Vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma; insanı yaşat ki, devlet yaşasın” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Ünlüsoy tek liste halinde kongrede yeniden başkanlığa seçildi.