Ramazan Bayramı öncesi Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü olarak yeni görevine başlayan Yusuf ŞAHİNBAŞ bayramdan sonraki ilk mesai gününde Karaman’ın Taşeli Bölgesinde yer alan Sarıveliler, Başyayla ve Ermenek ilçelerini ziyaret etti.

Ziyaret programına Sarıveliler İlçesinden başlayan İl Müdürü ŞAHİNBAŞ, İlçe Kaymakamı Emrah UZUN’u makamında ziyaret etti. Yeni görev yerindeki ilk mesai gününe Karaman’ın merkeze en uzak ve zorlu coğrafi koşullara sahip ilçelerini ziyaret ederek başlayan İl Müdürü ŞAHİNBAŞ, bu ziyaretlerle; İlçe Müdürlüklerinde çalışan personelle tanışmayı ve ilçelerinin tarımsal potansiyeli hakkında bilgi almayı amaçladığını ifade etti.

Sarıveliler ilçesinin son yıllarda KOP projeleri ile başlayan ve Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile devam eden hibelerle adeta bir sera üssü haline geldiğini belirten ŞAHİNBAŞ, bu projeler kapsamında verilen desteklerle ilçede 84 çiftçiye toplam bedeli 4 milyon 187 bin TL olan  83 dekar sera kurulduğunu, özellikle küçük ve parçalı tarım arazisine sahip çiftçilerin son 4 yılda kurulan seralarla birim alandan daha fazla gelir elde ettiklerini ve ilçede seracılığa olan talebin her geçen yıl arttığını söyledi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin İLHAN da  şu anda KOP’ tan finanse edilen seralar, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinden kurulan seralar ve çiftçilerin kendi imkanları ile kurdukları seraların alan olarak 300 dekara yaklaştığını belirterek, bu kapasitenin ilçe ekonomisine katkısının büyük olduğunu ifade etti. İlçe Kaymakamı Emrah UZUN ise uygulanan projeler ve sera hibelerinden yöre halkının çok memnun olduğunu, bu tür hibelerin çeşitlenerek devam etmesinin önemini vurguladı. İl Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ daha sonra Sarıveliler ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan fırtına nedeniyle seraları zarar gören çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarının hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, en kısa zamanda seralarda oluşan hasarla ilgili tespitlerin tamamlanacağını söyledi.

Sarıveliler’den Başyayla ilçesine geçen ŞAHİNBAŞ, ilk olarak İlçe Müdürlüğüne giderek incelemelerde bulundu. İlçe Müdürlüğü personeli ile tanışarak sohbet eden İl Müdürü, daha sonra Başyayla Belediyesini ziyaret etti. Kısıtlı imkanlara sahip yöre çiftçisinin gelirini yükselterek refahını artırmak için uygulanmakta olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin büyük bir fırsat olduğunu söyleyen İl Müdürü, proje kapsamında verilen hibe desteklerini eğitim ve yayım projeleri ile desteklemeyi planladıklarını ifade etti. Başyayla Belediye Başkanı Ahmet İPEK de ilçe çiftçisinin gelir düzeyini yükseltmesine yönelik olarak yürütülen projeler ve sağlanan destekler hakkında yapılacak bilgilendirmelerin önemini vurguladı.

İl Müdürü ŞAHİNBAŞ son olarak, traktör kazasında yaralanan ve geçirdiği operasyon sonucu istirahat eden Ermenek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasip KEDELEŞ’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.