İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Kurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yüzlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimiz, kendi iradesi dışında bir takım düşmanların zorbalığıyla; özgürlüğünü, geleceğini, bağımsızlığını ele geçirme tehlikeleriyle karşı karşıya gelmiştir. Bu saldırıların bazıları dışarıdan gelen düşmanın sınırlarımıza yönelik işgalini hedeflerken bazıları da dış destekli içimizde yer alan iş birlikçilerin yıllarca gizli tuttuğu ihanet dolu emellerini göstermektedir.

15 Temmuz 2016 gecesi de bu doğrultuda yapılan hain bir darbe kalkışmasıdır. Bu toprakların değerleriyle büyümüş Anadolu insanının; vatan, millet ve bayrağı için canını ortaya koyan evlatlarının düşmana uşaklık eden güruha karşı duruşu da yine kendine yakışır nitelikte olmuştur.

15 Temmuz’da, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, milli iradeye, temel hak ve özgürlüklerimize karşı yapılmaya çalışılan darbe, milletimizin canı pahasına gösterdiği direnişle bertaraf edilmiş, tüm dünyaya bir kez daha emsal teşkil edecek bir destana dönüşmüştür.

Her geçen gün gücünü daha da artıran ülkemizin aklıselim ve kalbiselim gençlerini yetiştirirken bize düşen, Malazgirt’ten Çanakkale’ye taşıdığımız bilinçle birlik ve beraberliğimizi pekiştiren 15 Temmuz ruhunu yeni nesillere nakşedebilmektir.

Bu vesileyle Çanakkale’den 15 Temmuz Direnişine milletinin iradesine sahip çıkmak için başka canlar hür yaşasın diye kendi canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı gece tanklara bedeniyle karşı koyan, kurşunlara rağmen ülkesine sahip çıkan tüm gazilere sağlık ve uzun ömürler diliyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutluyorum.