CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı'dan yapılan açıklamada, "Sayın Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın bugün basına yaptığı açıklamayı üzüntü ile okuduk, ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde şehitlerimiz için yas bile ilan edilememişken birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günlerde dün Ankara’da Mecliste yaşanan talihsiz olayların üzerine körükle gitmesi özellikle uzun yıllardır büyük bir hoşgörü ve nezaketle yürütülen Karaman siyasetine yakışmamıştır.

 Sayın Başkan Grup Başkan Vekilimiz Engin Özkoç’u edepsizlikle itham etmesi hiç şüphe yok ki Ak Parti grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na aynı sözlerle hitap eden Ak Parti Genel Başkanına da aynı şekilde hitap etmesi demektir ki, bizler siyasetteki bu üslubun hoş olmadığını, hiç kimseye yakışmadığını belirtmek isteriz.

Yeni Şafak Gazetesinin bugün ki manşetinde de görüldüğü üzere bu sözleri söyleyen Ak Parti Genel Başkanı olunca sert eleştiri muhalefet tekrar edince ise vatan hainliği mi olmaktadır. Acaba pervasızlığı yapan ve başlatan kimdir Sayın İl Başkanı bunu araştırmış mıdır?

 Cumhuriyet Halk Partisinin Grup Başkan Vekilini istifaya davet etmek kendisinin haddi değildir. Bizler CHP Karaman İl Örgütü olarak AK Parti İl Başkanının sarf ettiği kötü sözleri misli ile kendisine iade ediyoruz."