TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi’ Belgesini Karaman’da ilk ve tek alan okul Karaman İsabet Okulları oldu. 
Karaman İsabet Okulları yönetiminden yapılan açıklamada," Karaman İsabet Okulları nın vizyonu dünyaya yön veren eğitim anlayışıyla ahlaki ve kültürel değerlere sahip, mensubu olunmaktan gurur duyulan, saygın bir eğitim kurumu olmaktır.
Küresel ölçekte dünyaya yön veren eğitim anlayışı oluşturmanın temelinde yenilikçi olma kabiliyeti ve dünya standartlarının üzerine çıkacak bir anlayış ile eğitim öğretim yapabilme bilinci gerekmektedir.
Karaman İsabet Okulları olarak biz de Eğitimi Yeniden Tanımlıyoruz dedik ve ‘TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi’ Belgesini Karaman’da ilk ve tek alan okul olarak bu bilinci hakkıyla taşıdığımızı gösterdik.  
Sizlerin ve öğrencilerimizin sağlığı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Pandemi döneminde ve daha öncesinde de olmak üzere okulumuzun tüm önlemleri aldığını ayrıca her zaman hijyenik olduğunu ve temizliğe önem verdiğini bu TSE belgesini alarak da ispat etmiş olduk.
Hijyen, bireysel boyutta başlayarak, yaşamın her alanına yayılarak toplum sağlığına etki eden önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Toplu yaşam alanlarındaki hijyen ve sanitasyon uygulamaları, halk sağlığı açısından önem taşımakta ve koruyucu hekimlikte ilk yapı taşını oluşturmaktadır. Hijyen ve sanitasyon uygulamaları, uluslararası platformda ülkelerin gelişmişlik düzeyini göstermektedir.
Bu standart, okulumuzda hijyen ve sanitasyona yönelik uygulamaların, yüksek seviyeli bir yönetim sistemi mantığı içerisinde ele alındığını göstermektedir" denildi.
 
Genel Olarak TS 13811 Belgesi Okulda;
Yasal şartlara uygun ürün ve hizmet sunulduğunu,
Hijyen ve sağlık koruma performansının arttırıldığını,
Ürün ve hizmet güvenilirliğini sağlandığı,
Faaliyetlere yönelik risklerin yönetilmesini ve kontrol altına alındığını
Toplum sağlığının tesis edilmesinde etkin rol alındığını göstermektedir.