“Sonsuz Ufka Dikilen Gözler” isimli proje kapsamında Astrostem Havacılık ve Astronomi Atölyesi’nin açılışı 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurulan ve öğrencilere havacılık ve astronomi alanında eğitimler verileceği, model uçak tasarım uygulamaları, gökyüzü gözlemleri ve deneysel uygulamalar yapılacağı atölyenin açılışına Karaman Valisi Fahri Meral, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri ile davetliler katıldı. Açılış programı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasıyla başladı.

“Bilimin temeli hayal kurmaktır. Hayalini kuramadığınız yeniliğe ulaşamazsınız”

Şehrimizde ve ülkemizde bilim, kültür, sanat ve eğitimde hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan “Eğitimde yeni bakış açıları ve yeni felsefeler geliştirerek yoğun çalışmalar yapılıyor. Bizler de bu gelişime bağlı projeler üretmek, yeni uygulamalar ortaya koymak için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uzmanlık kazanmış proje ekibimizle çalışıyoruz. Bugün açılışı yapılacak atölyenin geçmişte gökbilimleri konusunda büyük adımlar atmış atalarımızın çalışmalarına yenilerini ilave etmek için bir temel oluşturması hedefindeyiz. Bilimin temeli hayal kurmaktır. Hayalini kuramadığınız yeniliğe ulaşamazsınız. İnşallah bizler de bu atölyelerle öğrencilerimize ilk tanışma, ilk adım olabilecek bir başlangıcı yapma gayretindeyiz.” şeklinde konuştu.

Eğitim konusunda her zaman desteklerini yanımızda bulduğumuz Sayın Valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz, diyen İl Müdürü Çalışkan,  projenin hayata geçmesi için kapsamlı bir atölye oluşmasında projeye inanarak destekleyen Avustralya Büyükelçiliğine şükranlarını sundu. Çalışkan, atölyenin şehrimizdeki tüm okullara hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına son verdi.

“Avustralya Büyükelçiliğinin geçen yıl desteklediği projenin ardından bu yıl bir yeni projeye daha imza atıldı”

Ardından konuşan Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser konuşmasına başlarken Avustralya’da meydana gelen orman yangınları sebebiyle üzüntülerini belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Avustralya’nın dostane bir tavırla ülkemize muhabbet beslediğini ifade eden Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, “Avustralya Büyükelçiliğinin geçen yıl desteklediği projenin ardından bu yıl bir yeni projeye daha imza atıldı. Büyükelçiliğin eğitime ve bilime önem verdiğine bizzat Karaman’da bir kez daha şahit olduk. Karaman’la ilişkilerinin bundan sonra daha da gelişeceğine inanıyorum.” dedi.

“Bilim eğlencelidir, eğlenceye devam edin”

Daha sonra protokol üyelerini ve öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Karaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Karaman’a ilk ziyareti olduğunu söyleyen Büyükelçi Marc Innes-Brown, özellikle kız öğrencilerin teknoloji ve STEM çalışmalarında gelişmesini sağlayacak anlamlı bir projeye destek vermekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Küçüklüğünde kendisinin de gökbilimci olma hayalinin olduğunu dile getiren Marc Innes-Brown, uzay çalışmalarına olan ilgisine değindi. Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, sözlerini “İyi bir eğitim, parlak bir gelecek demektir. Elinizden geleni yapmanızı bekliyorum. Bilim eğlencelidir, eğlenceye devam edin.” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan atölyede incelemelerde bulunan protokol üyelerinin öğrencilerle toplu fotoğrafı sonrasında program sona erdi.