Karaman Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu Belediye İş Hanındaki cemiyet binasında yapıldı. Yapılan seçimde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Kemal Önder Demirkollu ve Mehmet Çetin aday oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program başkan adaylarının konuşma yapmasıyla devam etti.

Kemal Önder Demirkollu burada yaptığı konuşmasında; “Malumunuz çeşitli meslek dalları farklı isimler altında örgütlenmiş, sektöre ve sektör dinamiklerine dair sıkıntılarına ve dertlerine burada çözüm üretmişlerdir. Basın mesleği bu güç birliğinden, kaynaşma ve dayanışma ortamından maalesef nasibini alamayan sektörlerdendir. Bugün cemiyetimize üye olan arkadaşlarımızla iftihar ettiğimiz gibi, üyelikleri yapılmamış diğer basın mensubu arkadaşlarımızın da üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sektöre çatı vazifesi görmesi gereken cemiyetimize işlevlik kazandırmak, kapsayıcılığını ve kucaklayıcılığını yükseltmekle yükümlü olduğumuz net bir şekilde ortadadır. Her bir yayın organının en az bir üyesi ile temsil edilmesi gereken bu gibi yerlerde aynı aileden çok sayıda kişinin bulunması, sadece bulunmakla kalmayıp söz sahibi olması demokrasi adına üzüntü verici bir durumdur. Adaylığımız konusunda ilimizde faaliyet gösteren aktif olarak basın sektöründe yer alan arkadaşlarımızla uzun istişareler gerçekleştirdik. Nitekim aynı söz ve tepkilerin yoğun olması üzerine bugün burada sizlerin karşısındayım.

Göreve geldiğimiz takdirde mesleğin hak ettiği değeri görmesi adına çalışacağımıza, meslektaşlarımıza cemiyet olarak doğru istikametler çizeceğimize olan inancımız tamdır. Yönetim olarak, ‘Küçük olsun benim olsun’ anlayışına son verecek, sektörün tüm emektarlarına kapılarımızı açacağız. Üye çalışmalarımızda bize yakın, kendi çalışanımız veya bize uzak isimler diye bir ayrım yapmayacak her bir meslektaşımıza aynı mesafede olacağız. Hayatını kaybedeli 2 yıl olan bir ağabeyimizin halen delege listesinde olması, cemiyete üye olup ta gerçekleşen seçimlerden bir haber olması bile cemiyetle üyeler arasındaki bağın ne kadar kopuk olduğunu göstermiyor mu?

İşte biz bu vurdumduymazlığa ve kişilerin önemsiz görülmesine karşıyız. Burada sizlere ifade ettiğim sözlerim tamamı sektörümüzde bu zamana kadar kısık ses olarak faaliyetlerini devam ettiren tüm arkadaşlarımın ortak görüşüdür. Bize göre vurdumduymaz bir yönetim ortaya koyan, sektörü sandıktan kaçıran ve demokrasiyi baypas etmeye özen gösteren tüm ağabeylerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Zira bu tavıra bir tepki olarak, sektörde bu zamana kadar olmamış, görülmemiş bir birliktelik ortaya çıkmıştır. Bizler yılda zorla bir kez hatırlatılan meslek üyeleri olmak istemediğimiz gibi, bu temsil makamının da saltanat olmadığına inanıyoruz. Dolayısıyla cemiyetimizi, başkanın kendisinden sonraki yönetim ve başkanı belirlemesi gibi komik bir durumdan da çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle göreve gelsek te, gelmesek te geçmişe dair bütün imzaların kriminal incelemesini isteyecek, alınan kararların istişare ile mi bireysel mi alındığını hukuken araştıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunuyor, ebediyete intikal eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet dilerken genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gidilen seçimde 25 oy kullanıldı. Kullanılan 25 oyun bir tanesi boş çıkarken 12 Oy Kemal Önder Demirkollu ve 12 oy da Mehmet Çetin adına çıktı.

Seçimde eşitlik olması sonucu yapılan kura seçiminin ardından Karaman Gazeteciler Cemiyetinin Yeni Başkanı Kemal Önder Demirkollu oldu.