Karaman’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ermenek İlçesinde dar bir vadiye yapılan Ermenek Barajı ve HES faaliyete girdiği günden bu yana Türkiye ekonomisine 1milyardan fazla katkı sağladı. 

YAPIMI HİÇTE KOLAY OLMADI 

218 Metre yüksekliği ile Deriner Barajı’ndan sonra Türkiye’nin 2. büyük barajı olma ünvanını alan Ermenek Barajı  Çift eğrilikli asimetrik ince kemer beton tipinde inşa edildi. Genişliği tepede 150 metreden az olan, tabanda ise yer yer 5 metreye kadar düşen, dar ve derin bir vadide inşa edilen Ermenek Barajı, kablo vinç sistemi ile iş makineleri havada taşınarak inşa edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu : Vadi Biçilmiş Kaftan 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajın inşa edildiği vadinin, baraj gövdesi için biçilmiş kaftan olduğunu belirterek, "Tabanda 5 metre, yamaçta ise 150 metreye ulaşan genişlik iş makinelerinin çalışmasını imkansız kılıyordu." dedi. Bu mühendislik harikası barajın işletmeye alındığı günden itibaren milli ekonomiye 1 milyar liradan fazla katkı verdiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Yerli kaynaklarımızı kullanmadan bu üretimi yapmamış olsaydık, ithal doğalgaz ile yapmak zorunda kalacaktık." ifadelerini kullandı.