Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse "Umut her yerde yolculuğu" kapsamında Karaman'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatında düzenlenen proğrama partililer ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de katıldı. Genel Başkan Köse konuşmasında Karaman'ın bazı sorunlarını dile getirirken imar planının düzensiz hastane ve hekim sayısının yetersiz olduğununda üzerini çizdi. 

Köse yapmış olduğu konuşmasında şunları kaydetti;

"Demekki sizlerin de bizim bu ülkenin geleceğine yönelik endişeleri var, Cumhuriyet kazanımlarına yönelik endişeleri var ki bugün buradayız. Sevgili arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütleri olarak bir proje kapsamında bugün Karaman'dayız. Umarım Karaman'dan çıkacak olan bu ses bu özgürlük mücadelesi tüm anadoluya, tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılır, sesimize her bölge ses olur. Bu yolculuğun adı "Umut her yerde yolculuğu" projesi; demokrasi, adalet ve barış yolculuğu. Biliyoruz ki bu ülkenin demokrasiye,adalete ve barışa en çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle bu yolculuk çok kıymetli. 

Karaman'da hastaneler yetersiz ve uzman hekim bulmakta zorlanılıyor

Konuşmasına devam eden Köse; "Karaman'da imar planı düzensiz, İl genelinde hastaneler yetersiz ve vatandaşlar uzman hekim bulmakta zorlanıyor.Türkiye'de yaşanan sorunları Karaman bir yerde özetlemiş. Karaman'da ne yaşanıyorsa Türkiye'de aynı sorunlar yaşanmakta.

Türkiye şimdi 6 temel sorun ile karşı karşıya. Türkiye'de demokrasi sorunu var, Ekonomi sorunu var, Dış politika sorunu var, Eğitim sorunu ve toplumsal barış sorunu var, Yanında birde kadın cinayetlerini çocuk tacizlerini eklersek artarak devam ediyor neden ? Çünkü Türkiye iyi yönetilmiyor ve yönetim boşluğu var." dedi