Ankara’nın Haymana ilçesinde uyuduğu odasında ölü bulunan, Karaman nüfusuna kayıtlı ana okulu öğretmeni Ayşegül Türkben'in intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği bilinmiyor.Silahla intihar ettiği iddia edilen genç kadının tartışma seslerini duyan komşularının ve yan odada yatan kocasının silah sesini duymaması ve sosyal medyada dolaşan iddialar ise cinayet şüphesini güçlendiriyor.

O GECE TARTIŞTILAR

Acı olay geçen hafta Ankara Caddesi üzerinde bulunan bir binada meydana geldi. Akşam bir aile dostlarında akşam yemeğine katılan Haymana'da 2 yıldır görev yapan polis pemuru H.S.K ve eşi Ayşegül Türkben saat 22:00 civari evlerine döndüler. Evlerinde tartışmaya başlayan 6 aylık evli çift saat 23:00 civarında ayrı odalarda sabahladılar. İddiaya göre sabah işe gitmek için eşinin odasında bulunan elbiselerini almak isteyen ve silahının da olmadığını fark eden polis memuru H.S.K kapının kilitli olduğunu fark edince telefon ile eşini aradı. Telefonla da ulaşamayınca polisten yardım istedi. Kapının kırılması ile içeri giren ekipler yerde kanlar içerisinde yatan kadının cansız bedeni ile karşılaşıldı.
​​​​​​​
KARAMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ayşe Nur’ K.’nin  cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu‘na gönderildi. Otopsisi tamamlanan genç kadının cenazesi bugün memleketi olan Karaman’a getirildi.
Cenaze, Ahmet Yesevi Camisi'nde kılınan öğle namazın ardından Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

ABLASI İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYOR 

İntihar ettiği iddia edilen kadının yakınları ise buna inanmıyorlar. İddiaya göre 6 aylık evli çift sık sık problemler yaşıyorlardı. Genç kadının ablası sosyal medya paylaşımında kız kardeşinin intihar ettiğine inanmadığını söyleyerek cinayete kurban gittiği iddiasında bulundu. Üst komşu ve daire sahibi A.S, kiracıları olan yeni evli çift için, “Sık sık  tartışıyorlardı. Dün de saat 12.00 ye kadar tartıştılar 12.00’ den sonra sesler kesildi. Biz baya bir ses işittik.” dedi. 

İŞTE SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRİLEN O ÇARPICI İDDİALAR

Şüpheli şahsın eşi dışında arkadaşının olay anında o evde ne işi vardı?

Silah sesini yan komşu nasıl duymadı?

Şüpheli yan odadan eşinin silahla vurmasını nasıl duymadı da saatler sonra uyandıktan sonra kanlar içinde gördü?

Ceset ortadan kalkmadan, cenaze kaldırılmadan şüpheli ortalıktan neden kayboldu?

Ceset ortadan kalkmadan saatler sonra motor montu, eldiven ve kask niçin internette şüphelinin kendi adıyla satışa konuldu? Bu kıyafetlerin olayda kullanılma ihtimali var mı?

Evliliği yürütmek için alttan aldığı, komşularca söylenen olayda her gün yaşadıkları tartışmanın sebebi şüphelinin eşinin yanında sürekli yakın ilişkisi olduğu iddia edilen bir kadınla konuşuyor olması mı?

Şüpheli kapının kilitli olduğunu söylemiş. Olay esnasında hiç mi sesleri duymamış? Üst kat ve yan dairede oturan bina sahipleri, binada yaşayan bir kişi bile silah seslerini nasıl duymadı?

Baştan, kaştan, kalpten beyinden değil de neden kulak arkasından arkadan bir kişi kendini vurmak istesin?

İntihar eden bir kişi 03.57'de mutluluk için sabır mesajı paylaşır mıydı? 

Şimdi kamuoyu bu olayın aydınlatılmasını bekliyor…