Bulut ön muhasebe programı
Bulut ön muhasebe programları, işletmelerin finansal işlemlerini ve raporlarının dijital olarak takip edilmesini, kayıt edilmesini ve yönetilmesini sağlayan bir online yazılımdır. Bu uygulamalar; fatura kesimi alış/satış takibi, stok takibi, finansal raporlar ve vergi takibi gibi birçok muhasebe işlemlerini yapabilme kabiliyetine sahip online ön muhasebe uygulamalarıdır. Ön muhasebe işlemlerinde hata yapma oranlarının düşük olması,  kolay takip edilebilir olması ve konforlu bir şekilde organize edilmeleri açısından değerli programlardır.

Bulut ön muhasebe programlarının avantajları
Bulut tabanlı ön muhasebe programı, internete ulaşımı olan her cihazdan yönetilip kullanılabilir olmasından kaynaklı kolay erişilebilir durumdalardır. Bundan kaynakları muhasebecilerin ofis dışındayken de yaşanan acil durumlarda kolay erişip işlem yapmalarına olanak sağlamaktadır. Bulut tabanlı olan ön muhasebe programları, her gün yenilenerek yedeklenir bundan kaynaklı işletmelere olası bir veri kaybı yada eksik veri iletme durumları yoktur. 

Birden fazla birim tarafından yönetilen ön muhasebe durumlarında çok kullanıcılı erişim olanağı ile sıkıntı yaratmadan birden fazla kullanıcının erişmesine engel olmamaktadır. Bulut ön muhasebe programları, birden fazla farklı yazılım ile birlikte çalışma durumlarında entegrasyon sıkıntısı yaratmadan optimize bir şekilde çalışarak veri aktarımı açısından sağladığı kolaylık ile işletmelerin ön muhasebe işlerinde iş yükünü azaltarak zamandan tasarruf etmelerini sağlamaktadır. 

Hizmet sağlayıcıları tarafından sağlanan güvenlik ile özel finansal dokümanların korunması, yine aynı şekilde işletmelerin bulut ön muhasebe programı kullanmalarında güvenli bir vaat oluşturmaktadır. Bulut ön muhasebe programları düşük maliyeti ve sonrasında sağlayacağı düzenlemeler ve güncellemeler için istediği bütçenin genellikle düşük olmasından kaynaklı küçük çaplı işletmeler için bile bir opsiyon olma durumunda olmaktadır. Son olarak bulut ön muhasebe programları, otomasyon ve hızlı bir şekilde veriye erişim olanağı ile  işletmelerin zaman açısından sıkıntı çekmemelerini sağlamaktadır.