Bifa Eğitim Vakfı ile Karaman ASKF ve TFF Temsilciliği arasında yapılan mutabakat ile gelişim ligleri olarak bilinen 18 yaş altı sporcuların mücadele ettiği liglerde bulunan sporculara maçlardan önce kahvaltı programı düzenleyecek. Müsabakadan önce yapılacak olan ve gençleri sporun dostluk içinde yapılan eğlence olduğuna dair bilinçlendirmeyi hedefleyen buluşmalarda, Rehber öğretmenlerde bulunarak katkı verecekler. Bu hafta U16 müsabakaları öncesi düzenlenen programa 1905 Aslan Spor ve Başak Spor takımlarının oyuncuları katıldılar. Sporcuların sadece fiziksel gelişiminin değil, psikolojik ve ruhsal gelişimi için önemli bir çalışma olduğunun altını çizen ASKF Başkanı Yaşar Çalışkan; “Bifa Eğitim Vakfı ile yaptığımız bu proje için Necati Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Alt yapılarda bulunan takımlarımızın özellikle sosyal ve psikolojik eğitimlerinin hedef alındığı bu kahvaltı programları kapsamında Rehber öğretmenlerimiz ile gençlerimize maçlardan önce Futbolun bir eğlence olduğunu anlatıyoruz. Çocuklarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm yolları üretiyoruz. Birbirine rakip olan sporcularımızın müsabaka dışında aynı ortamda toplanarak sadece sahada rakip kalmaları gerektiğini gösteriyoruz. Bu etkinliklerimiz alt lig müsabakalarımız devam ettiği sürece her hafta iki takımla birlikte devam edecek.” dedi.

Her fırsatta genç sporculara destek olan Necati Babaoğlu; “Karamanlı gençlerimizin spor yapmaları kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için destekliyoruz. Bu kapsamda alt yapılarda oynayan sporcuları kahvaltı programları ile bir araya getiriyoruz. Bu tür projelerimizi ASKF ile birlikte geliştirerek daha uzun süreli ve kapsamı çoğalarak sürecek. Karamanlı gençlerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Karaman ASKF ve TFF İl Temsilciliğinden alınan bilgiye göre; 2019 – 2020 Futbol sezonu boyunca Amatör Liglerde ve Alt yapılarda mücadele eden takım ve sporculara yeni destekler olmaya devam edecek. TFF İl Temsilcisi Ferhat Koç; “ASKF Yönetimimizle birlikte takımlarımızın sürekli yanında olmak için projeler üretiyoruz. Sezon başında Özdoğru Mühendislik ile yaptığımız forma yardımının devamında, alt yapılar için Bifa Egitim Vakfının destekleri ile sürdürüyoruz. Bu projeler bir sezonluk veya birkaç takım olarak değil; liglere katılan bütün takımlarımızı düşünerek devam edecek. Tüm takımlarımıza tüm sporcularımıza aynı mesafede durarak destek sağlamaya çalışıyoruz. Sayın Necati Babaoğlu’na gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Rahmetli Yılmaz amca ve Necati Bey her zaman Karamanlı gençlerin yanında destekçisi olarak bizlere güç veriyorlar. Amatör Spor işi tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak yürütülüyor. Bu çocuklar Karamanımızın geleceği olacak. Sağlıklı nesiller için spor yapmak sporcunun destekçisi olmak gerekiyor. Karamanımızın markası olan Bifa ailesi gibi diğer büyük sanayicilerimizi de bu gençlere destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.