Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü karşılayacak olduğumuz Ramazan ayı ile ilgili kutlama mesajı yayımladı. “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Kalaycı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“11 ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu mübarek ayın tüm hemşehrilerime, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Ramazan ayı sadece oruç tutmak, sahura kalkmak değildir. Hoşgörünün, barışın, sevginin, yardımlaşma ve paylaşmanın ayıdır. Ruhların arındığı, kalplerin parıldadığı, suçların ve günahların azaldığı bu mübarek aydaki bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Karaman Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca bir dizi etkinlik hazırladık. Eski devlet hastanesi meydanındaki etkinliklerimizde çocuklar çocuk olmanın tadına varırken, büyüklerde o eski Ramazan aylarını yeniden yaşayacak. İftar sofralarında hemşehrilerimizle birlikte oruçlarımızı açacağız, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacağız. Bu vesile ile başta Karamanlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın bereket, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

 Başkan Kalaycı, vatandaşların Ramazan ayını huzur ve güven içinde geçirmesi için belediyece çeşitli tedbirler alındığını da belirterek: “Ramazan ayı süresince vatandaşların mağdur olmaması için tüm önlemler alındı. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde huzurlu şekilde Ramazan ayını geçirmeleridir” diye konuştu.