Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube canlı yayınına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili soruya "4 tane konuyu ayakta tutabileceksek tüm tedbirleri alırız. Sağlık sistemimizi, tedarik, gıda, hijyen, temizlik sistemimizi, kamu düzenini ayakta tutacağız ve sosyal izolasyonu sağlayacağız. Oluşturduk oluşturduk, oluşturamadık alabileceğimiz tüm tedbirleri alırız" yanıtını verdi.

Bakan Soylu, Özdemir’in corona virüsüne yakalanan polisin olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

* Hem semptomları olanlar var hem de birtakım temaslardan dolayı oluşan teşkilatımızın mensupları var.

* Şu anda sayısı 20 civarında ve bunlardan iyileşenler var.

* Ama arkadaşlarımızın özellikle hem sahada olması hem de bunun yanı sıra görevlerini tam anlamıyla yapabilmeleri ve sağlıklarını devam ettirebilmeleri bizim açımızdan çok önemli.

* Ülke açısından da çok önemli.                                                                                                             

Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağı konusunda açıklama yaptı.

Soylu, şunları söyledi:

* Bizim almayacağız hiçbir tedbir yoktur.

* Sabahleyin valilerimizle tekrar bir değerlendirme yaptık. Ne noktada olduğumuzu ve bu değerlendirmeyi de sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik.

* Güvenliğe sokağa çıkma yasağı koyacak mıyız? Elbette hayır.

* Sağlığa sokağa çıkma yasağı koyacak mıyız? Elbette hayır.

* Peki onun dışında gıda tedariği yapana sokağa çıkma yasağı koyacak mıyız? Gıdayı bir taraftan bir tarafa taşımaya çalışana sokağa çıkma yasağı koyacak mıyız?

* Şu anda neredeyse üretim ve tedarik zincirinin dışında güvenlik ve sağlığın dışında hemen hemen belki yüzde 2’ler, yüzde 3’ler olabilir, şu anda bir sosyal izolasyonu sağlamış durumdayız.

* Bugün Türkiye caddelerini, sokaklarını gördünüz. Televizyonlar sabahtan veriyor. Türkiye’nin cıvıl cıvıl meydanlarının tamamı boş.