İyi Parti milletvekili adayı Atila Zorlu, 746. Türk Dili ve Yunus Emre'yi Anma Törenlerinin son yıllarda yasak savan bir zihniyetle kutlandığına dikkat çekerek;
“1277'den 2023 uzanan inancımız ve kararlılığımızla; Karaman'ı Türk Dilinin Başkenti yapacağız. Merhum Oktay Sinanoğlu hocamızın dediği gibi: ‘Dil bir milletin şerefidir. Ancak şerefini koruyan milletler dünyada ciddiye alınır’ Bu konuda ciddi emek veren Karamanımızın dil sevdalılarından Allah razı olsun. Çabaları ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Ancak yıllardır yuvarlak masa etrafında bu kadim kentte marka unsuru arayanlar Tük Dil Bayramı'nın Karaman'ın itibarı olduğunu görmezden gelmişlerdir. Biz bu itibarı dil sevdalıları ile birlikte yükselteceğiz. Güzel Türkçemize Karaman'dan sahip çıkacağız ve Karaman' gerçek anlamda Türkçe'nin başkenti kültür şehri yapacağız. Bu bizim Türk diline ve Karaman'a boynumuzun borcudur.
Yine yeniden milli hafızamızda yeri olan Türk Dil Bayramlarını Karamanlı hemşehrilerimizle birlikte kutlayacağız. Bu kutlamalarla Gaspıralı İsmail Bey'in dediği gibi ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ ülküsüyle Karaman'ı Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm dünyaya tanıtacağız. Türkçe sevdalıları ve Karamanlı hemşerilerimizin iradesiyle birlikte başaracağız.
Karamanoğlu Mehmet Bey ile dönüm noktamız, Bilge Kağan ile aynamız, Kaşgarlı Mahmut ile rehberimiz, Ziya Gökalp ile ‘Kültür ve Medeniyet’ yansımamız, Mustafa Kemal Atatürk ile asil kanımız olan Türk Dili; İlelebet var olsun! Türk Dil Bayramı'mız kutlu olsun.” Dedi.