Karaman Amatör Ligi bu sezon 14 takım ile fikstür çekti. Geçtiğimiz sezonlara nazaran daha fazla Kulübün katılımı ile oluşturulan Karaman Amatör ligi bu sezon yeni statüsü ile daha heyecanlı geçecek. 14 Kulübün şampiyonluk yarışı vereceği Amatör Lig 2 gruptan oluşacak. Grupları birinci ve ikinci tamamlayan takımlar, 4lü play off grubunda Şampiyonluk mücadelesi verecek. Bu yıl uzun süredir uygulanmayan küme düşme uygulaması ile iki grupta son sırada sezonu tamamlayan takımlar gelecek yıl kurulacak olan ikinci amatör kümeye katılacaklar.

19 Ekim Cumartesi günü Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Fikstür çekimi ile 2019 – 2020 Karaman Amatör Ligi Grupları belli oldu. 14 Takımın 7şer iki gruba ayrıldığı Fikstür çekiminde oluşan gruplar şu şekilde;

Kura ve Fikstür çekiminden sonra bir açıklama yapan Karaman TFF İl Temsilcisi Ferhat Koç; “Bu sezon Futbol Kulüplerimizin liglere katılımı için çalışmalarımız oldu. Bunun meyvesini aldığımızı düşünüyorum. Daha çok alt liglerde yani gelişim liglerinde takım sayısını artırmak için Kulüplerimizi teşvik ettik. Şimdilik U14 kategorimiz 6 takımlı başladı. Amatör Ligimiz 14 takım ile başlayacak. Bu rakam sezon başı toplantısında 18 civarındaydı. Amatör liglere katılım oldukça külfetli ve maliyetli. Bir çok kurum takımı direkten döndü diyebiliriz. Ben basın aracılığı ile liglere katılım sağlayan bu 14 kulübümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Bir çok kurum cesaret edemezken bu kulüp yöneticilerimiz Spor ve Futbol sevgisi ile Amatör liglere katılım sağladılar. İnşallah U16 seviyesinde daha fazla takım ve kulüp sayısı ile katılım olacak. 2019 – 2020 sezonunda Karaman Amatör liglerine katılan Takım ve Sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.