Ak Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün, Karaman’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Meşaleler ile karşılanan Akgün, parti binasının önünde yapmış olduğu açıklamasında, ‘Biz klasik belediyecilik yapmayacağız, Klasik belediyecilik yol yapar, park yapar ve şehri başka noktaya taşıyamaz’ diyerek mevcut başkan Savaş Kalaycı’ya da laf çarptırmayı ihmal etmedi.

Akgün konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Karamanlı şair Bekir Sıtkı Erdoğan diyor ki; ‘Karaman’a hasretliğim üzüle üzüle bitmez. Yollar bir ip, dağlar düğüm çözüle çözüle bitmez. Gel, gez, gör İmaret’i aman aman, kimler geçmiş zaman zaman. Velhasıl şu Karaman yazıla yazıla bitmez’ diyor.

Buraya toplanmamızın bir amacı, bir gayesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize bir emaneti var. Emanet, benim vasıtamla size iletiliyor. Karaman 2002 yılından beri Ak Parti dedi, Recep Tayyip Erdoğan dedi. Her daim arkamızda durdu. Karaman’ın güzel insanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum.

Şehrimize bir bakın. Bu şehrin duble yollarını yapan, şehrin toplu konutlarını yapan, bu şehrin doğalgazını getiren, bu şehrin üniversitesini inşa eden, bu şehrin tıp fakültesini, diş hekimliğini yapan Ak Parti’dir. Bu şehrin hastanesini, sağlık sistemini, yeni hastaneleri inşa eden Ak Parti’dir. Bu şehre su getirdi. Bakın şimdi bedava su veriyorlar. İbrala barajını yapan Ak Parti’dir. Karaman’a değer katan parti Ak Parti’dir.

En son hızlı treni getirdik. Bakın hızlı trenin zekâtı bile bunların yaptığından fazla gelir. Bakın Türkiye’de sadece 8-10 ilde var. Bu sebeple Karaman Ak Parti’ye güvenmekle, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında Karaman kalesi gibi dimdik durmakla çok iyi bir şey yaptı. Ama bir nefes verdi, dedi ki: ‘Ya bir nefeslenin. Çok koştunuz, çok yoruldunuz, bir dönem belediyeyi cumhur ittifakının diğer ortağına teslim edelim dedi. Biz kenarda nefeslendik, nefeslenirken de boş durmadık. Antrenman yaptık, koştuk şimdi yeniden tarih yazma zamanı. Yeniden büyük ve güçlü Karaman’ı inşa etme zamanı.

Hiç kuşkunuz olmasın, rahat olun Mevlüt Akgün adaysa bu işi başarır. Biz 3 dönem milletvekilliği yaptık. Bu dönemde Karaman’ın her köşesine hizmet etmeye gayret ettik. İnsanlarımız ile gönülden bağ kurduk ve halen telefonlarımız susmuyor. Hemşerilerimiz bizlere teşekkürlerini ifade ediyor.

 Madem bu dönem Türkiye yüzyılı dönemi, madem bu dönem ak belediyecilik bir çığır açacak, işte bu çığır kervanına Karaman’da en güçlü şekilde katılacak."

"KLASİK BELEDİYECİLİK YAPMAYACAĞIZ"

Akgün, konuşmasının ara satırlarında mevcut belediye başkanı Savaş Kalaycı'yı da eleştirmeyi ihmat etmedi.  Akgün konuşmasında, klasik beldiyeciliğe vurgu yaparak kentte yol ve kaldırım dışında işlerin yapılmadığını ve bu çalışmalar ile kentin ileri noktalara taşınmayacağını söyledi. 

Akgün: "Biz belediye başkanlığını kazandığımızda hizmetin 3 ayağı olacak. Birincisi Ankara’da Cumhurbaşkanımız ve merkezi hükümetimiz, bakanlarımız. Hizmetin ikinci ayağı kıymetli vekillerimiz ve üçüncüsü de Karaman’da Mevlüt Akgün belediye başkanı. Hizmet köprüsünü bu şekilde kuracağız. Birlikte el ele vererek modern, güçlü, kalkınan, sürekli gelişen belediyeciliği inşa edeceğiz.

Seçim beyannamemizde ifade edeceğiz. Yapacağımız projelerle Karaman’ı çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Klasik belediyecilik yapmayacağız. Klasik belediyecilik nedir? Yol yapar ve park yapar. Ama şehri başka bir noktaya taşıyamaz. Bu şehrin merkezinin kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Çarşı merkezimiz, sanayimiz gibi. Kentsel dönüşümü başaracağız. Karaman merkezini ve trafiğini rahatlatacağız ve ortaya koyduğumuz projelerle klasik belediyecilik değil, Karaman’ı büyüten, Karaman’ı kalkındıran, Karaman’a yeni yatırımlar çeken çok özel projelerle hepimizin yıllardır beklediği, özlemini çektiği büyük Karaman’ı güçlü başkanla birlikte inşa edeceğiz.” Diye konuştu.