Ak Parti İl Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na ve Karaman Ak Parti teşkilatının 65 yaş üstü üyeleri ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“83 MİLYON HEP BİRLİKTE BİZ BİZE YETERİZ”

Çağlayan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI’ yla 83 milyon hep birlikte Biz Bize Yeteriz. Bu zorlu süreci de şüphesiz hep birlikte aşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası ile dar gelirli kardeşlerimize destek oluyoruz. Gün yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma günüdür. Gün veren el olma zorlukları hep birlikte aşma günüdür.” dedi.


“65 YAŞ ÜSTÜ 3884 ÜYEMİZİ ARADIK”


Korona virüsün insanların yaşına bakmadığını belirten Çağlayan, “Karaman Ak Parti İl Başkanlığı olarak tüm teşkilatımızla birlikte 65 Yaş Üstü 3884 üyemizi telefonla arayarak üyelerimizin sağlık durumları, istek ve ihtiyaçları sorularak ihtiyaç sahibi üyelerimize gerekli durumlarda 112 VEFA hattını aramaları, kendilerine devletimizin tüm imkânlarıyla yardımcı olacağı bilgisi verilmiş olup evlerinde kalmaları için kendilerine telkinde bulunulmuş, duaları alınmıştır. Bu vesileyle; tüm il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize Ayrancı, Kazımkarabekir, Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçe başkanlarımıza tüm yönetim ve üyelerimize teşekkür ediyorum.“ dedi. Valilikle koordineli olarak 112 VEFA hattı ve sosyal destek grubu ile birlikte çalıştıklarını belirten Çağlayan açıklamasının devamında “Virüsün başkasından bize bulaşmasını, bizden yayılmasını önlemek kendi davranışlarımıza bağlıdır. Hiçbir sağlık kurumu, hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Yeni tip korona virüs, insanların yaşına bakmıyor. Genç ve yaşlı, herkesin risk altında olduğunu lütfen unutmayalım. Özellikle yüksek risk altında olan yaşlılarımızı koruyalım. Onlara saygıyla ve hürmetle yaklaşalım” şeklinde konuştu.

 


“HOBİLERİMİZİ YAPALIM”


Bu süreci evde hobilerimizi yaparak geçirilebileceğini söyleyen Çağlayan, “Bu süreci evimizde geçirirken kitap okuyalım, el işi hobilerimizi yapalım. Yoğun iş hayatı tempomuzda bu molayı, bir fırsata dönüştürerek aile bireylerimiz ile daha uzun sohbetler yapabilir, hatta edindiğimiz tecrübeleri çocuklarımıza aktarabilir ve onlarla paylaşabiliriz” dedi.


“KORONAVİRÜS, ALACAĞIMIZ HİÇBİR TEDBİRDEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR”


Koronavirüsün alınacak hiçbir tedbirden güçlü olmadığını da söyleyen Çağlayan, “Koronavirüs riskinden korunmak için yapmamız gerekenleri, sağlık bakanımız sürekli duyuruyor. Panik yok ama tedbir şart. Ellerimizi sık sık yıkayacağız. Kalabalık ortamlardan uzak duracağız. Sosyal mesafeyi koruyacağız. Sarılıp tokalaşmak yerine, gönül selamıyla selamlaşacağız. #EvdeHayatVarKaraman ve unutma; koronavirüs, alacağımız hiçbir tedbirden güçlü değildir. Yaşanacak hayatlara sahip çıkalım. Lütfen evde kalalım.


“RABBİM GÜÇ KUVVET VERSİN”


Son Olarak sağlık çalışanlarına teşekkür eden Çağlayan, “Sevgili Karamanlılar, Hükümetimiz, bu hastalığın, hem ülkemizde hem de Karamanımızda yayılmaması için ciddi tedbirler uygulamaktadır. Bu vesileyle, Karaman İl Sağlık Müdürü öncülüğünde görev yapan, mesai harcayan tüm sağlık çalışanlarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun, rabbim güç kuvvet versin” Daha güzel günlerde buluşmak üzere, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.